Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Változás

2011.09.26

Változás

 

 

 

A történetem júliusban kezdődött, amikor megtapasztaltam, hogy milyen dolgokra képes a szeretet és a hit.

 

Mint a legtöbb embernek, nekem is vannak problémáim, illetve káros szenvedélyem. Hogy példát is említsek, sok mindentől félek. Bár 30 éve van jogosítványom, nem vezetek, mert az autóban is félek, most már utasként is.

 

A félelem sajnos a munkahelyemre is elkísér. A főnökömtől nem félek, mert igaz, hogy szigorú, de jó lelkű ember. A felesége viszont, aki időnként bejár az irodába, mindenbe beleköt, ami velem kapcsolatos. Ha belép az ajtón, a gyomrom görcsbe szorul. Ilyenkor hibát hibára halmozok, amiért meg is lesz a „jutalmam”.

 

Júliusban elkísértem a fiamat kedves barátaihoz Hajdúszoboszlóra. Ildikó és Zsolt nagyon kedvesen fogadtak bennünket. Zsoltnak elmeséltem a gondjaimat, problémáimat és megoldást javasolt rájuk. Többek között megtanította a szeretet-áramoltatást. A szoba, ahol a beszélgetés zajlott, és az egész ház hangulata nagy hatással volt rám. A rezgésszintem megemelkedett, boldogság öntött el, nagyon jó érzés volt.

Amikor elindultunk hazafelé tudtam, hogy valami megváltozott bennem.

 

Az autóban hazafelé már egyáltalán nem féltem. A tájban gyönyörködtem, és az apróbb részleteket is észrevettem.

Minden nap gyakoroltam a szeretet-áramoltatást, és hittem benne, hogy aki(k) eddig csak hibát keresett, ezután a jót is meglátja bennem. És valóban… Ma már kedélyesen beszélgetünk, és nem csak a munkával kapcsolatban.

 

Egy másik érdekesség is történt velem. A legnagyobb káros szenvedélyem a dohányzás VOLT. Sokszor mondogatták családtagjaim, ismerőseim, hogy miért nem szokom le róla, hiszen egészségtelen, sokba kerül, na és büdös is. Sajnos ilyenkor még jobban kívántam. Ha sokáig nem tudtam rágyújtani, utána szinte kettesével szívtam. Augusztus 29-én este elszívtam az aznapi utolsó szál cigarettát, a hamutartót elmostam, és lefeküdtem aludni. Kértem az Angyalokat, hogy segítsenek, mert szeretnék leszokni a dohányzásról. Reggel, a kávé után már nem gyújtottam rá. Majd később, a megszokott időben sem. Az egész nap úgy telt el, hogy nem cigiztem. Nagyon büszke voltam magamra. Azóta eltelt több mint három hét, és nem dohányzom. A családom, a kollégáim, ismerőseim mind büszkék rám. 34 év után azt tudom mondani, megállom, hogy ne gyújtsak rá.

 

Az Angyalok mindig velünk vannak, és ha megkérjük őket, segítenek is.

 

Ezúton köszönöm meg Zsoltnak a közös munkát tudva, hogy minden információ, amit kaptam Tőle, hatásosnak bizonyult. Örülök, hogy a fiamon keresztül megismerhettem két jólelkű embert, akik értünk dolgoznak.

 

Liza