Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A halálról- Adelma médium által

2013.09.25

 A HALÁLRÓL

Adelma médium által

anya-szellem.jpg

 

Az ember halálánál hét szellem jön segítségére: 

I. Egy szellem az agy, az öntudat és a gondolkodás számára. Ez a HÁZASSÁG SZELLEME, az a szellem, aki a haldoklót a legjobban szereti. Ő delejezi az agyat és a haldoklót öntudatlanságba burkolva, csak a szellemvilágban ébreszti fel ismét. 

II. AZ ANYA-SZELLEM - a szív, a szeretet, az érzés számára. Ez legtöbbnyire a haldokló testének szülőanyja; ha azonban az illető édesanyja még nincsen a másvilágon, úgy ez a szellem az anya részéről való ősanya vagy a szellem nagyanyja, ősnagyanyja. Ez a szellem csendesíti a szívverést, felbontja az életköteléket és felébreszti a szellemi szeretetet. Meggyújtja a szellemi szívet. 

III. Az APA-SZELLEM - Ő szabadítja ki a szellemet a nap-idegfonatból és kiképezi az idegszellem magvát a másvilági megszületés számára. Ő kioltja a halódóban az emberi-lelkit és a szellemi-lelkit adja néki. Ha a haldokló apja még a földön van, úgy a nagyapa vagy ősnagyapa szelleme végzi ezt a munkát, vagy az apai részről hozzátartozó más ős. 

IV. Egy BARÁTI-SZELLEM - az idegek és fluidok számára, a kémiai alkotórészek megváltoztatása céljából. Ez a baráti szellem legtöbbnyire egy tudósé vagy orvosé, esetleg egy tanáré. Ő képezi ki a lélek ruháját és annak fluidjait. 

V. LÁNYTESTVÉR-SZELLEM - Ez egy hőn szeretett személy lehet; egy nénje, testvére, húga vagy lánya az illetőnek. Ő az arcot rendezi, a szemeket, a látást. Ez a szellem zárja le a haldokló emberi szemeit és megnyitja a szellemit. 

VI. FIÚTESTVÉR-SZELLEM - Egy fivér, barát, nagybácsi vagy az illető fia; aki a hallásért működik közre: lezárja a haldokló füleit és megnyitja szellemi hallását. 

VII. A tüdő, gyomor és a belső szervek munkásai. Ezek a SZELLEMI-MUNKÁSOK szellemileg nincsenek azon a fokozaton, mint az előző hat szellem; ők a durvább munkát teljesítik. Ők vágják el a szellem életfonalát, ami keserves, kínzóan gyötrelmes művelet. A földi halál egyben a szellembirodalomban való megszületés folyamata is, egy szülészi munka, melynél 7 szellem, mint szülész tevékenykedik. Anyagias emberek testtől való elválasztása nehéz dolog. Az inkább szellemi embernél természetesen ez könnyebben megy. A szellemi ember asztrálteste már a szellem testi élete folyamán kiképződik és így szellemmé való átváltozása könnyebben történhet meg. Az olyan emberek szellemvilágbeli felébresztése és öntudatra ébredése, kiknek durva, nehézkes asztráltestük van, hosszú és fáradtságos. 

Igen, láthatatlan erők állnak a haldokló körül és mindegyiküknek megvan a maga hivatalos teendője, munkája. Ezt a csendes tevékenységet az emberek nem látják és csak a látó előtt válik az nyilvánvalóvá.

Óh emberek! Ne borzadjatok a haláltól, ti jó kezekben vagytok; mert a halál munkája csak jó szellemek kezére van bízva. A leggonoszabb, bűnösebb szellemek is csak jó szellemekre vannak bízva és csak jó szellemek által szabadulnak testi kötelékeikből. Ezért Isten minden törvényének ellentmondó a gyilkosság és a párbajban, kivégzésben, háborúban öngyilkosságban elszenvedett erőszakos halál. Ha a halál erőszakos, az asztráltest az emberi testtől nem képes abban a pillanatban elválni, hanem először a halál jó szellemei által kell elővétetnie, miként egy boncolásnál történik, mialatt a meggyilkolt szánalomra méltó szelleme borzasztó lelki kínokat szenved.

 

--Seng—

apa-szellem.jpg