Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A TESTETÖLTÉS 1 rész, 3. fejezet

2019.02.12

A TESTETÖLTÉS   1 rész, 3. fejezet

Részlet a Mai kor vallása című kötetből

szellemi-segitok-4.jpg

Ketten tovább

Egyforma fokozaton álltok. Ő is javult szellem, csak egy kis büszkeség van a lelkében, amit kettesben könnyebben lehetne leküzdeni, de a gőg nem azért a bűnök ősanyja, hogy oly könnyű legyen azt lelkedből kiirtani, ha ott egyszer meggyökerezett. Ti sem tudjátok, hogy mi lesz a vége annak, amely megkezdődött. Szívetekbe különös égi virág, egy vonzalom ébredt, mely elárasztotta illatával egész lelketeket, amikor a boldogságot már elértnek tekintettétek, akkor tűnt fel az akadály. Ezt kell leküzdeni és meg vagytok mentve a Földtől, örökre!

Duálod nem törvényes születéssel jött a világra, hogy az emberek előtt oly nagyra tartott csalási származás adja meg tisztulástoknak a megfelelő próbát. A gőg volt a leküzdeni való, ebben lettetek kipróbálva, és – elbuktatok mind a ketten. Hiába volt a vallásos nevelés, hiába volt a lelkiismeret szava, a válaszútról megsebezve, bűnnel bemocskolva tértetek vissza a szellemhazába. A gőg legyőzte nálad az örök életre előhívott érzelmet, és hideg szívvel utasítod vissza a büszkeségében letört, de végtelenül szerető szív ajánlatát, mellyel pedig megmenthetted volna mind őt, mind, magadat a hosszú lelki szenvedésektől.

Amikor megtudod vőlegényed származásának titkát, hallani sem akarsz arról, hogy a felesége legyél. Duálod elveszti lelki egyensúlyát, és az indulatok kitörésében vérrel szennyezi be lelki-ruháját. (Párbajban megölte ellenfelét.) Ezután teljesen meghasonlik az élettel. Szelleme tompító mámorban keresi a feledést, míg teljesen elbukva lelkileg, és elgyengülve testileg, utoléri a betegség és halál.

Az ő bűne a te bűnöd, szenvedése a te szenvedésed, bukása a te bukásodat jelenti, mert a te kezedbe volt letéve mindkettőtök haladása első fokának elérése. Te is szenvedtél ezalatt, mert büszkeséged ki lett ugyan elégítve, de annál szegényebb lett a szíved. Rég megbántad már büszkeséged és szívesen feláldoztad volna érte akár az éledet is, mert lelkiismereted felébredt, és egyre súlyosabb önvádakkal kellett küzdened. Nem éreztél már mást, mint mélységes megbánást. Lelked gyötrődött és kínlódott. Ebben az állapotban kaptad a hírt, hogy elűzött vőlegényed beteg nagyon, és az a kívánsága, hogy téged láthasson még egyszer, utoljára.

Te már nem kérdezel senkit, csak a szíved, és az azt súgta: menj, siess. Nem ismerve fáradtságot, sem éhséget, szomjúságot, útnak indulsz, mert felébredt szívedben a remény, hogyha ápolni fogod éjjel-nappal, meg kell neki gyógyulnia, és akkor helyre pótolhatod hibádat. Megküzdesz, ha kell, az emberek ítéletével, és felesége leszel még törvénytelenül is, ha másképp nem lehet. Mert most már érzed, hogy ti egyek vagytok, és Isten előtt törvényes a házasságtok. Ez az érzés már akkor kialakult, amikor lelked az önvádtól és fájdalomtól megtörve tisztább lett.

Ebben a hitben édes reménységgel gondolsz a viszontlátásra az indulás reggelén. Hosszú az út odáig, és napokig ringattad magad ebben a reménységben. Rá sem gondoltál a valóságra, hogy mire odaérsz, a lenyugvó Nap utolsó sugarai egy frissen hantolt sírdombnál vesznek tőle búcsút, mintegy jelképezve, hogy vele együtt minden remény, minden öröm és boldogság eltűnt a halál sötét éjszakájában. Mert ezentúl csak bánat, és szomorúság a kísérőid az élet útjain. Az egyetlen vigaszt őrszellemed súgja, a feltámadás hitét ébresztve fel lelkedben, és ez a hit ment meg egy nagyobb bűntől: az öngyilkosságtól. De Isten elégnek találja ezt a szenvedést, és három év múlva már mellette áll egy másik kis dombocska is, és ez már a te földi testedet takarja.

Felébredve a szellemvilágban, látod, hogy duálod lesüllyedt a gyilkosok közé, elzárva a haladástól és az erkölcsi tisztulástól. Kínosan érzed a visszaesést, és szellemed erős akarattal és hittel várja a legmegalázóbb testetöltéseket, hogy ettől a bűntől (gőgtől) tisztíthassa magát. Kettőért dolgozol fáradtságot nem ismerve, és Isten veled van. Duálod pedig a szellemvilágban várja a megváltást. Nincs hite, hogy a jó Isten megbocsássa bűneit, mert hiszen úgy tanulta, hogy örökre elveszett az, aki gyilkol. Nem mer még gondolni sem arra, hogy kisüthet a kegyelem napja és szenved, gyötrődik a szellem.

Áldozatos élet

Nem jó a világi gazdagság és szépség a lelki foltok tisztításához. Testetöltesz megint törvénytelen születéssel. Te leszel az utolsó a cselédség között, mert tested fejletlen, és nem érted még a munkát sem. Mindennap ütnek, vernek, mert árva vagy, és nem véd senki. Ezt a testetöltést jól végzed, és elég alázatos vagy, mert a félelem elveszi hangodat is, ha szólnak hozzád. Nem kell ebből sok, csak tizenhat év, és mert újra jó kezdesz lenni, eljössz az igazi hazába, de egyre bántja a lelked a sok szenvedést, amit más érez, és újból megengedi a jó Isten, hogy testet ölthess. Irtózol a jómódtól és eléred vágyad. Egy igazi szegény család örül meg, hogy a világra jöttél. Szeretettel fogadnak, és te itt élsz le ismét hatvanöt évet. A legnehezebb munkát kell végezned, mert férjed beteges, és még kenyér sem került a gyermekeknek, akik korán elhalnak, hogy figyelmedet a szellemek hazája felé irányítsák. A sok bánatban és szenvedésben elérkezik a halál, és pontot tesz egy élet, egy befejezett mondat után.

Tiszta már a lelked, de még mindig érzed a fájdalmat, és Isten megkönyörül rajtad. Most ismét testet kell öltened jó helyzetben, hogy lelked örömet is érezzen, és meg ne fásuljon szíved a sok fájdalomtól. Újra itt vagy a Földön. Most nem vagy oly szép, és nincs büszkeség a lelkedben.

De azért vigyázni kell, nehogy a Föld megkísértsen, megint gazdag vagy, és várják parancsaidat. Szeretnek hozzátartozóid és mások is, mert a gazdagságot nem tekinted legfőbb jónak, és bőven juttatsz belőle a megszorultaknak is. Áldják a neved sokan, akik visszaemlékeznek a kapott jók-ra. Csak a szíved nem érzi jól magát a Földön. Valami után vágyik, de nem tudod megmagyarázni, mi után. Valakit keresel, akinek érzed, hogy lenni kell valahol, aki téged megért, aki veled egyenlő érzéssel és szeretettel tud szeretni.

De ezt a valakit itt a Földön meg nem találod, mert ez a szellemvilágban van, és várja a szabadulást. (A tisztább lelkek mind érzik ezt a különös érzést és keresik mindig azt a valakit, aki ő hozzájuk lelkileg hasonlít.) Azért te férjhez mész, mert az Úr kegyelme egy nagyon rokonszenves férfit rendelt melléd azon célból, hogy mostani életedet pihenésre, és hited erősítésére használhasd.

Nem reszkettetik meg szíved nagy, szenvedélyes érzések, sem bánat nem ér, nyugodtan élsz, míg időd el nem érkezik. Megérzed a halál közeledtét, és elkészülsz rá minden tekintetben. Isten kegyelmébe ajánlod lelked, tiszta öntudattal és hittel térsz a szellemvilágba; itt már sokan várnak, akiket szerettél, és akik téged is viszontszerettek, és te boldog vagy szeretteid közt. A múlt sem fáj már oly nagyon, mert szíved megpihent, és örömmel végzed a munkát, melyet az Úr reád bízott.

De nem sokáig élvezed a szellemvilág örömeit, mert az idő eljár, és duálod hiába próbál felemelkedni, ő nálad nélkül nem bír. És az Úr újra a Földre küld, de már azzal a misszióval, hogy másokat is segíts felfelé. Mert erős a hited, és melegszívű követője vagy az Úr Jézusnak. Isten segítségét kérve testetöltesz, hogy az evangéliumot megkedveltesd egy szellemmel, aki meghasonlott önmagával. Te látod mi vár rád! Előtted áll az elvégzendő munka. Tudod, hogy bőven el kell szórni a magot, hogy gyümölcsöt hozzon, és tudod azt is, hogy nehéz a Földdel megküzdeni, mert nagy kísértésnek van kitéve, aki az Úr szolgálatába szegődik. Azért vállaltál hozzá betegséget, hogy a Föld el ne csábíthasson. Így születtél mostani testedben a Földre.