Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyilkosság szellemi magyarázata egy történettel

2019.08.31

Gyilkosság szellemi magyarázata egy történettel:

 

Ez a történet a Szellemi Búvárok Egyesületének egyik mediális közlésén hangzott el a 2000. évben, egy bemutató és tanító köri ülés volt a Tagok jelenlétében.

Péter az 1700 évek tájékán élt a mai Németország területén. Kézműves családból származott, ebből a sorból is választott magának feleséget. Nehéz életük volt, gyermeket szerettek volna, de nem sikerült, minden próbálkozásuk kudarcba fulladt. Nagyon szerették egymást, házasságuk szerelem házasság volt. Sokat gondolkoztak, hogy mit lehetne tenni, végül arra a következtetésre jutottak, hogy Péter lehet a beteg, már akkor is jó lenne a kisgyermek, ha a felesége szülné meg és nem Péter lenne az apa, de a sajátjaként nevelné fel. A faluba rendszeresen járt egy házaló, akit egy este pár üveg bor után elhívtak magukhoz és elmondták a problémájukat. A házaló két hónapig járt esetenként a házukba Péter feleségéhez, ilyenkor szemlesütve, megalázva néztek szinte egymás szemébe, de a cél volt a fontos a számukra.

Két hónap megalázottság után kiderült, hogy az asszony terhes. Elfeledtetett velük az öröm minden fájdalmat, összekovácsolta őket még jobban egy kisgyermek születésének tudata.

Sajnos a gyermek röviddel megszületése után megbetegedett. Két éves korát úgy érte meg, hogy a rövid életét végigbetegeskedte, egyik orvostól a másikig rohangáltak vele, próbálták az egészségét visszaállítani, de nem sikerült. Alig töltötte be második születésnapját, annyira elhatalmasodott rajta a betegsége és a vele járó fájdalom, hogy már látszott a gyermeken, hogy csak napjai vannak hátra az életéből. Pétert felesége könnyek között arra kérte, hogy szabadítsa meg gyermeküket a fájdalomtól. Nem bírta tovább nézni szenvedését. 

Péter az asszony könyörgésére véghezvitte azt a tettet, ami ellenkezet minden emberi törvénnyel – megölte gyermekét! Utána leült a karosszékbe, felesége ölébe hajtotta könnyes szemét. Péter szúrást érzett a mellkasában és nagy lelki fájdalmat. És egyre csak a tettén gondolkodott, egyre csak gondolkodott….

Közben eltelt 300 év, úgy, hogy Péter nem is vette észre. Megállt a szíve a fájdalomtól és megakadt a köztes létben a szelleme. Annyit tudni kell, hogy idő csak a földi emberek számára létezik, „odaát” állapot van. A vezető szellem a médiumhoz irányította, ahol a jelenlévő tagok ráébresztették arra, hogy ő közben meghalt és a cselekedete alól felmentették, majd elküldték a fénybe.

Péter után újra jelentkezett a vezető szellem. Elmesélte, hogy Péter és a felesége valaha egy szellem voltak, majd duál - párként különváltak. Az akkori földi együttlétük, közös szenvedésük szolgálta azt a célt, hogy újra lehetőségük legyen az egyesülésre, de ehhez szükség volt erre a hatalmas megpróbáltatásra.

A meghalt kisgyermek leszületése előtt vállalta ezt a szerepet, ezért nem volt jelentősége rövid kis életének - szellemi szempontból tekintve.

Itt kell megemlíteni, hogy nagyon sok kisgyermek azzal a céllal születik le, hogy kevés ideig tartó életével és tragikus halálával valamire felhívja a figyelmét a földön lévő, emberi testben munkálkodó szellemeknek.

Sokan a köztes létben (asztrál síkon, purgatórium alsó szintjén) a saját tudatlanságuk miatt akadnak meg. Nem veszik észre, hogy meghaltak. Volt olyan tengerész, aki nem vette észre, hogy hajója már régen elsüllyedt és évszázadok óta merte a vizet a képzeletében, mire a kör munkásai felvilágosították, hogy már régen meghalt és menjen tovább, de volt olyan leány is, akit édesanyja erőszakkal férjhez akart adni, kiugrott az ablakon még az 1900 évek elején, de a tudatában még csak az volt, hogy az ablakpárkányon van  és retteg anyjának döntésének következményétől. Itt tudta meg, hogy már 70 éve halott. A közvetítő szellem segítségével lehetőséget kapott a továbbhaladásra.

 

Írta. Karsay István

Budapest, 2014.február. 28.