Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jézus zen tanítás

2011.11.12

      

Jézus-02.jpg

  

Olvasok egy könyvet Jézus zen tanításairól. Érdekes  

gondolatokat, sugallatokat juttat a könyv eszembe.

Egy elolvasott  szó teljes gondolatmenetet tud beindítani, ami esetleg jól átgondolva és hasznosítva, egy egész életet át tud alakítani.

 

Az élet szépségének a titka abban rejlik, hogy minden napot úgy kell megélnünk ,mintha az lenne az utolsó. Csak így lehet kellően  megbecsülni a pillanatot!

 

Eszembe jutott, ha mindenki úgy élne, hogy tudná, hogy ez az utolsó napja a földi dimenzióban, valószínűleg minden másképp történne.

Ha valaki meghal a közelünkben, esetleg közvetlen hozzátartozó, sok alkalommal azt mondjuk : " milyen kár, hogy meghalt, nem volt időm elbúcsúzni tőle, pedig még meg szerettem volna neki mondani, hogy mennyire szerettem és még azt is el mondtam volna, hogy.......  ".

 

Nem szabad várni semmivel. Az élet annyira kiszámíthatatlan, a múlt már nem számit, már túl vagyunk rajta. Lehet elmélkedni az esetleges elkövetett hibákért, de azokat nem lehet helyrehozni. Nem is kell. Minden, ami elmúlt és rossz volt az a tanítást szolgálta és pontosan meghatározza a jelen feladatait és cselekvéseit. A jelent kell megélni és a növekvő (múltból táplálkozó) tapasztalatainkat alkalmazva  kell eljutni a kitűzött

célhoz. A jelen pillanatot kell megszentelni, mindig az a fontos.

A jövő szintén nem számit. Teljesen fölösleges a jövőre gondolni és elhanyagolni a jelen pillanat szépségeit és cselekvéseit. Gondolj bele, elhanyagolod a jelen pillanatát, elhanyagolod kapcsolataid (családoddal ,barátokkal), mondjuk a

munkába menekülsz, mert kell a pénz egy új autóra, házra, közben belerokkansz, esetleg meghalsz. Mit értél el, kinek segítettél vele. Ha szellemi síkon megkérdezik:

" mit tettél lent a földön?", vajon mit fogsz válaszolni.

 " Pénzt kerestem ! ".   Ha egy humoros szellem kérdezi tőled, talán, még azt is hozzáteszi:  " itt vegyél rajta valamit! ".  Lehet ,hogy ott kiderül, hogy jobb lett volna inkább hasznosabb dolgokkal tölteni a földi élet jelen pillanatait.

A kisgyermeked nem az fogja érdekelni, hogy apa milyen sokat dolgozik és nem fog rád nézni áhítattal, mikor kidőlve  hazajössz a munkából, hanem azt látja, hogy megint nem mesélsz neki, nem játszol vele és a kedvenc játékaival.

Vigyázz,nehogy az én hibámba essél!

Lehet ,hogy a munka mellet észre se veszed, hogy közben felnőtt. Sokan elfecsérlik az idejüket haszontalan dolgokra és elmennek Isten hívó szava mellett, pedig Ő mindenkinek egyformán a fülébe súgja . " szeretlek!"      

  

Ha egy elképzelt életfilmet már most előre leforgatsz a fejedben és elképzeled, hogy mi a fontos az életben, nem fogod bánni utólag rossz cselekedeteidet. Ha elfecséreljük ezt a rövid időt, mit itt töltünk az anyagba zárva egy tanulási folyamat egységeként, később "odaát" nagyon fogjuk bánni.

 

         Rájöttem, hogy miként lehet változtatni életünkön gyökeresen. Ha a hibáinkon rágódunk  abból nem tudunk erős várat építeni. Tapasztalatként kell felhasználnunk a többi pillanat egységéhez.

 

Feküdj le, kérd Isten segítségét egy szép álomhoz, próbálj meg reggel kikapcsolódva felébredni. Érdemes meditálni, imádkozni lefekvés előtt és ha ezt eddig nem tetted meg itt az alkalom megtenni.

Reggel ( természetesen ha még nem haltál meg az éjszaka folyamán ) ha felébredsz, képzeld el, hogy ez életed utolsó napja. Mivel töltenéd? Dolgozni kell egy kicsit, de nem szabad az egész napot távol töltened. A családot etetni kell, éhesek a gyerekek, ruha is kell nekik. Munkába menet olyan szeretettel búcsúzz el, ha valami történne veled vagy velük, ne kelljen keseregni az utolsó találkozás miatt.

Ha valakivel találkozol, kapcsolatba kerülsz, viselkedj úgy, hogy te már tudod, holnap, már nem leszel, fölöslegesen ne bántsd, okozz neki inkább utoljára örömöt, hogy szeretettel emlékezzen rád. Az egész napodat ez járja át. Gyönyörködj a fákban, a természetben, a körülötted lévő élővilágban, embertársaidban. Utoljára látod Őket, nézd meg milyen szépek.

Imádkozz! Imádkozz napközben Teremtődhöz, nemsokára találkozni fogsz Vele és megköszönheted a sok csodát, mit még az utolsó nap adott neked. Délután ha hazaérsz a családodhoz, barátodhoz, kedvesedhez, beszélgess úgy vele ,hogy ez lesz az utolsó estétek. Mindent beszéljetek meg, többet nem lesz rá

alkalmad.

 

Meditálj, imádkozz ,kérj szép álmot Istentől, meg fogod kapni.

Reggel ( természetesen ha még nem haltál meg az éjszaka folyamán ) ha felébredsz képzeld el, hogy ez életed utolsó napja.  

 

MIVEL TÖLTENÉD ?

 

        Jézus.gif

 -Seng-