Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kölcsönkapott föld

2008.02.22

Eszembe jutott, hogy sokan sok mindent vagy nem is tudnak, vagy nem is akarnak tudomásul venni.

 

Isten gyermekei vagyunk, a Teremtőtől kaptuk életünket, és mindent, ami körülvesz minket!

Minden a Teremtőé, és amikor itt élnünk a fizikai síkon, akkor erre nem is gondolunk az átalakított egoista gondolataink, sokszor karmikus tetteink miatt.

Arról jutott ez eszembe, hogy amikor ültem a nappalimban, és néztem a televíziót – és körülnéztem. És belém hasított az a valóság, hogy én Istennél vagyok vendégségben!

 

Minden, ahol ülök az Övé, a lakás, a berendezés, a bútor, amin ülök és elmélkedem, Övé a hűtőben lévő ennivaló, amit miattam tett oda - Nekem.

 

És elképzeltem, hogy hogyan viselkednék vendégségben!

 

Mindenre vigyázok, nem lenne rendetlenség, a szemetet a helyére dobnám, de úgy, hogy a legkevesebbet szemetelném a lakásban. Óvatosan ülnék mindenhova, és mindenre vigyáznék!

A lábam letörlöm belépés előtt, mindent a helyére rakok. Mintha vendégségbe lennék!

Alkalmazkadó vagyok ilyenkor, és minden fontos a számomra.

Vigyázok a morzsákra, nem hangoskodom a szomszédok miatt, udvarias vagyok mindenkivel.

 

Azon gondolkoztam utána, hogy MI EMBEREK - a fizikai síkon élő szellemek - miért nem gondolkozunk így? Pedig ez valóság!

 

Mindent Istentől kaptunk sok mindent megőrzésre, azért, hogy gondozzuk, vigyázzunk rá.

Ilyen a Föld, ahol most élünk! Vajon eldobnánk Isten *nappalijában* a szemetet? Nem! Akkor most miért dobjuk el a Földön?

Hogyan viselkedünk vendégségben? 

 

Hát viselkedjünk most is így a Földön, mintha vendégek lennénk.

Nem szemetünk, alkalmazkodunk mindenhez. A legfontosabb a vendéglátó *érdeke*, így semmit sem teszünk, ami „nem kedves” Istennek, és ezeket a Törvényeket lelke mélyén mindenki ismeri.

 

 

Barátaim!  Éljünk úgy, hogy érezzétek azt, hogy vendégségben vagytok egész életetekben, és eszerint éljétek meg mindennapi életeteket!

 

 --Seng--