Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Test - lélek – szellem hármasság kapcsolata, és összefüggések.

2019.02.21

Test - lélek – szellem hármasság kapcsolata,

és összefüggések.

merkabafelsbbn-1-.jpg

Isten szellemi lényeket teremtett, akik duál –szellemek voltak. Ezeknek a szellemi lényeknek egy része távolodott el Istentől, az Isteni síkról tapasztalatgyűjtésre, vagy azért, mert a bűn útjára lépett.
Ezt fontos tudni, hogy sokan csak kíváncsiságtól vezérelve jöttek le, és itt sikerült beszennyezni magukat, és felvenni a sötét energiákat. A szellemek tanulási céljára lett létrehozva a fizikai sík, ahol a különböző fejlettségű szellemek egymás mellett és egymástól tanulva tudnak fejlődni.

A szellem nem tud a magas rezgései miatt megnyilvánulni a fizikai síkon, így a szellem ereje, a lélek az, aki jelen van a fizikai testben, mint egy „összekötőkapocs, információs csatorna” a test és a szellem között. A fizikai test halála után a lélek visszavonul az asztrálsíkra, ahonnan rendszeresen inkarnálódik a fizikai síkra egészen addig, amíg a szellemnek feladata van. Amikor a szellem minden feladatát elvégezte, megtisztult a bűn minden rétegétől összegyűjtötte azokat a tapasztalatokat, amire szüksége volt, akkor a lélek visszahúzódik a szellembe, és megszűnik, mint önálló lény létezni.

A szellemnek és a léleknek csak a fizikai testben van lehetősége találkozni. Amikor sokan a Felső ÉN – ről beszélnek, vagy Belső Mesterről, akkor a saját szellemük segítését hallják, illetve kapják meg, mert a szellem látja a magasabb síkról, hogy mi lenne jó neki, de a lélek mintegy önállósítva magát a saját útját járja. Ha most ehhez hozzávesszük a fizikai Én – hez tartozó Tudatot, aki minden körülmények között a fizikai test fenntartását szeretné a legjobb minőségben elérni, és ez sok esetben ellenkezik a szellemi törekvéssel, akkor kijelenthető, hogy nagyon összetett lények vagyunk, és ezért is fontos a belső egyensúly megteremtése.

Amikor mennyországról, szellemvilágról beszélünk, az tulajdonképpen a lélek lakóhelye, ahova visszavonul az asztrálsíkra, a hét szféra egyikébe, és azon belül is a szférák különböző rétegekre (dimenziókra) vannak felosztva, és azok egyik rétegébe, ahova szellemi érettségük alapján itt a földön „bedolgozzák” magukat tetteik és gondolataik alapján.

Ilyenkor a szellem a szellemi síkon vár türelmesen a következő testetöltésre, és ez a folyamat egészen addig fog tartani, míg a lélek véglegesen vissza nem húzódik a szellembe feladatát elvégezve.

Amit tudni kell a szellemi szférákról, hogy a szférák a lélek számára nem átjárhatók.

A lelkek vízszintesen a saját dimenziójában - azaz a szféra azon rétegében, ahol él - szabadon mozoghatnak, de felfelé nem mehetnek. Ha egy lélek az érzései által lekívánkozik egy alsóbb szférába, akkor lemehet, de vissza már nem. Ekkor újra tapasztalatokat kell gyűjtenie egy következő testetöltésben, hogy merősödjön, és ne kívánkozzon alsóbb spirituális helyre.

Természetesen vannak ez alól kivételek, ilyenek a szellemi munkák, amikor a lelkek két szférával lejjebb lévő társaikat mennek segíteni, tanítani, mert ilyenkor következmény nélkül lejjebb mehetnek engedéllyel.

Van azonban a léleknek is ereje, ez pedig a fluid, ami nagyon fontos a számunkra. Ugyanis a lélek kibocsátott ereje az, ami megkötődik az anyagban, ez az ami közvetetten fogva tartja a szellemet. Kicsit úgy is mondhatnánk egy hasonlattal, mint amikor egy embert nevezünk szellemnek, a kezét a léleknek, amivel végzi a munkáját és tapasztalatot gyűjt ezzel, de az egyik ujja beszorul az ablakba és nem tud így megmozdulni, hozzá van kötve az ablakhoz és a kerethez. Ezt történik a szellemmel is, a lélek ereje a fluid megkötődik az anyagban, és így közvetve a szellemet fogva tartja!

Minden, amit látunk szellemi termék, a gondolatok energiája, a fluidok építik fel, és tartják egybe a rendszert. Láthatatlan fluidikus kötelékek kötnek minket össze a fizikai világgal, természettel, egymással. A duál – felek a fizikai síkon szétváltak, és önálló lényként léteznek, sok esetben más bolygón és élnek vagy éltek, és mégis sok fluidikus szál összeköti őket, és áramlik az információ közöttük.

Sok lélek olyan mélyre süllyedt az anyagban, hogy a lelkük fluidjai nem tudnak felszabadulni, mert annyira tele vannak bűnös elvekkel telítődve, hogy képtelenek voltak megtisztulni, felszabadulni, még arra a spirituális szintre se tudtak eljutni, hogy évmilliókon keresztül elérjék az első testetöltés kegyelmi állapotát!

Szemlézte: Karsay István

merkaba-1.jpg