Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Saint Germain gróf

2013.04.09

 Saint Germain

 st-germain.jpg

Szín: Halvány Lila

Sugár: Lila

Kulcsmondat: Gyógyítás, meditáció és átalakítás.

Saint-Germain gróf a 18. század egyik leghíresebb kalandora, alkimista, herbalista, kémikus, diplomata, feltaláló, költő, zeneszerző, festő, orvos, látnok. Azt állította magáról, hogy 300 éves, és a maga által feltalált elixírnek köszönhetően nem öregszik. A korabeli társasági élet egyik leghíresebb és legvitatottabb alakja volt. 

A korabeli források szerint több elképesztő tulajdonsággal is rendelkezett. Nyelvtudása például – saját állítása szerint, amit nyilvánvalóan senki nem tudott egészében ellenőrizni – egészen fantasztikus volt. Folyékonyan beszélt németül, angolul, olaszul, portugálul, spanyolul, piemonti kiejtéssel franciául, görögül, latinul, svédül, oroszul, szanszkritül, arabul, kínaiul és egyes források szerint - tekintettel állítólagos származására ez nem is olyan meglepő -, magyarul is. Tökéletesen használta szinkronban mindkét kezét. Megfigyelték, hogy képes volt egyszerre jegyzetelni jobb és bal kezével. Udvari és arisztokrata körökben a Gróf a műveltsége, tehetsége és különleges képességei miatt mindig a társaság középpontja volt. Sokat beszélő feltűnően szellemes, szórakoztató embernek ismerték kortársai, aki saját nagyszerű tulajdonságaival kápráztatta el az amúgy is rendkívül igényes arisztokrata társaságot. 

Általában véve Saint Germain grófot (akit egyébként sok más néven is emlegettek kortársai; mint ahogy ő is időnként álneveket használt utazásai során, rendkívül felvilágosult rózsakeresztes, szabadkőműves és talán templárius mesterként ismerheti az utókor.

A gróf okkult tudásának forrása teljességgel ismeretlen. Azonban úgy tűnik, hogy nem csupán a legmélyebb bölcsességnek volt birtokában, hanem azt a gyakorlatba is maradéktalanul átvitte. Tökéletesen jártas volt a keleti ezoterizmus alapelveiben. A meditáció és a koncentráció keleti módszerét gyakorolta 

Saint Germain az átalakulás lila lángjának energiáját képviseli. A negatív energiák pozitívvá alakításának katalizátoraként működik. Segít abban, hogy képesek legyünk előrevinni és átalakítani bizonyos helyzeteket. Bármely szituációban gyógyító energiát képvisel. A Saint Germain Quintesszencia vibrációja egybecseng a francia forradalom jelszavaival: szabadság, egyenlőség, testvériség (és ebben az esetben a nővéri közösség is). Magas rezgésű energiákat vonz be az összes fő energiaközpontunk, a férfi/női aspektusaink jól-léte érdekében.

Saint Germain nyugtató hatással bír az éterikus, asztrális és elektromagnetikus mezőnkre. Segít elvonatkoztatni a korábbi azonosulásainktól, hogy képesek legyünk kívülről szemlélni önmagunkat. Segítségével könnyebben átengedhetjük magunkon az energiákat anélkül, hogy túlságosan hozzájuk tapadnánk. Így talán a reakció helyett valódi válasz adására is képessé válunk. Amikor nyugodtak és részrehajlás-mentesek vagyunk, akkor a lehető legjobb áramolhat rajtunk keresztül.

Ezzel egyidőben Saint Germain feléleszti az összes szereplőt - az összes minőségünket - életünk színpadán. Lehetővé teszi, hogy a jövő energiái áthassák a jelen pillanatát. Az azonosulás mentesség, állapotában megtapasztalhatjuk a láthatatlanság pozitív, és esetleg nehezebb konzekvenciáit is. Az alázatosság egy pozitív aspektus; azonban vonakodni attól, hogy felvállaljuk saját személyes erőnket és hatalmunkat már inkább negatív aspektus. Saint Germain segít megnevezni ezeket a problémákat, és így átalakítóan hat minden pillanatban. 

Az átalakulás energiáján keresztül, Saint Germain megtisztítja a gyökércsakrához kapcsolódó problémákat, úgy, mint túlélés, biztonság, egészség és pénzügyek. Az elvonatkoztatás képességével, Saint Germain hasznos lehet terapeutáknak, akik a kezükkel dolgoznak, támogatva azt, hogy a gyógyító energia rajtuk keresztül áramolhasson a kliensük felé. Ez a Quintesszencia megtisztíthat hosszan elnyúló érzelmi problémák esetén. 

Saint Germain segíti az egészséges légzést. Amikor képesek vagyunk teljesen elengedni a lélegzetünket és kilélegzünk, akkor az új élet előtt csakúgy, mint az új belégzés előtt is nyitva áll az út. Ahogy egyre több mindent vagyunk képesek elengedni, úgy egyre szabadabban születhetünk újjá. Ahogy az ametiszt segít a dolgoknak visszanyerni eredeti állapotunkat, ez a Quintesszencia segít visszatérnünk a saját természetes állapotunkba. Támogatóan hat születés- és regressziós terápiák során. Segít spirituális energiává alakítani a szorongás vagy az ingerlékenység érzetét. A magasabb rendű tudáshoz vezető kapu kulcsát ajánlja kezünkbe, a tudatot megérintő tudat lehetőségét.

 st-germain-2.jpg